Световна купа жени Белгия

Йоана Илиева 19-та за Световната купа в Белгия

Йоана Илиева завърши на 19 място в турнира на сабя в Синт Никлаас (Белгия), валиден за Световната купа жени. Състезателката на фехтовална академия Васил Етрополски влезе като поставена под N16 директно във втория ден от надпреварата сред най-добрите 64. В първата си среща Илиева победи Татяна Назлимов от САЩ с 15:13. В двубоя за място в топ 16 фехтовачката ни отстъпи пред Яги Шао от Китай с 13:15 и завърши състезанието на 19 място.

Олга Храмова, втората българка сред най-добрите 64 в Белгия, отстъпи в първата си среща от директните елиминации пред Анна Мартон от Унгария с 8:15 и се нареди на 46 място в крайното класиране.

След представянето си в Синт Никлаас Йоана Илиева и Олга Храмова ще добавят точки за ранглистата за Световната купа. С всяко състезание двете фехтовачки подобряват играта си, а голямата им цел за годината са европейското първенство от 25 юни в Краков и световното първенство в края на юли в Милано.

Утре турнирът в Синт Никлаас продължава с отборната надпревара. Българският тим в състав Олга Храмова, Йоана Илиева, Ана Михайлова и Емма Нейкова ще мери сили с 26 национални селекции, като първата му среща е с Доминиканската република.

Всички класирания и резултати от състезанието можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/6AC78AF08D8C4B69AD94A2706A2C201D#today.