Йоана Илиева с купа „Лекарски“. Отборът при младежите ни е седми!

[monoslideshow id=92]

Възпитаничката на Фехтовална Академия „В. Етрополски“, 15 годишната Йоана Илиева, стана носител на купа „Лекарски“. Тя се класира за втора поредна година най-добре от всички български състезатели на турнира валиден за световната купа за младежи и девойки- „Аспарухов меч“. Състезанието се проведе по традиция в Пловдив на 1 и 2 октомври. Илиева се класира на 25 място от 140 състезателки от 21 държави. Победителка стана представителката на Русия- София Позднякова. С добра игра се отличиха и другите представителки на ФА „В.Етрополски“ – Катрин Живкова, Йоанна Ефимова, Симона Недялкова, Елица Станимирова.
При младежите най-добре в индивидуалната надпревара се представи Стефан Булдеев, който завърши 53-и. Както и миналата година, състезанието бе спечелено от Бенджамин Натанзон (САЩ). Представители на ФА „Етрополски“ бяха : Георги Георгиев и Христо Ефимов
В отборната надпревара двата отбора играха изключително добре и заеха престижни класирания. При младежите българският отбор в състав: Георги Георгиев, Стефан Булдеев, Иван Мандов и Христо Ефимов завърши седми в крайното класиране, а девойките се класираха девети.
В състезанието се включиха рекордните 304 участници от 29 държави.