Световна купа жени Белгия

Йоана Илиева и Олга Храмова ще играят във втория ден от турнира за СК на сабя в Белгия

Йоана Илиева и Олга Храмова ще играят за медалите във втория ден от турнира на сабя жени за Световната купа в Синт Никлаас (Белгия). Състезанието събра всички от топ 100 в женската световна сабя и ще бъде изключително силно.

Йоана Илиева започва участието си сред най-добрите 64 по право заради високото си класиране в световната ранглиста и в събота излиза за първата си среща с Клаудия Ротили от Италия.

Олга Храмова записа пет победи в първия ден от надпреварата и в събота се включва в битката за призовите места. Сабльорката ни стартира с три победи и две загуби в групите. В първия кръг от елиминациите тя надделя над Инг Чен от Китай с 15:5. Във втория кръг от елиминациите Храмова победи с 15:14 казахстанката Айгерим Сарибей, която игра много силно от самото начало до края. Храмова успя да се адаптира, постепенно изравни играта и триумфира на финала, с което си гарантира място сред най-добрите 64.

Още три български сабльорки се включиха в надпреварата. Белослава Иванова излезе от групите с три победи и три загуби. В елиминациите тя отстъпи пред Клаудия Ротили от Италия с 4:15 и завърши турнира на 122 място.

Калина Атанасова записа в групите две победи и четири загуби, а в първия кръг на елиминациите отстъпи пред Мануела Спика от Италия с 10:15, като раздели 132-133 място с Мария Вентура от Испания.

Емма Нейкова записа в групите една победа и пет загуби, и се нареди на 157 място в крайното класиране.

Всички резултати от надпреварата можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/D207740F2F7E42D6A04F821DBEF6D94B#today.