Световна купа жени Пловдив

Йоана Илиева и Олга Храмова продължават във втория ден от турнира за Световната купа на сабя жени в Пловдив

Йоана Илиева и Олга Храмова продължават във втория ден на изключително силния турнир на сабя жени, който започна днес в Пловдив. Надпреварата събра най-добрите сабльорки в света, начело с първите десет в световната ранглиста. Йоана Илиева се класира за втория ден на турнира по право, тъй като е N8 в ранглистата. Още 10 българки се бориха за място сред най-добрите 64 в състезанието, които ще излъчат медалистките в събота.

За елиминациите в събота се класира Олга Храмова, която излезе от групите в предварителния кръг с 3 победи и 3 загуби. В елиминациите тя победи Юи Сано от Япония с 15:9, а в срещата за място сред най-добрите 64 надделя над Кейтлин Максуел от Великобритания с 15:14.

Калина Атанасова излезе от групите с 3 победи и 3 загуби. В първата среща от елиминациите тя победи Атинаис Маврикаки от Гърция с 15:6. В двубоя за място във втория ден на турнира Атанасова отстъпи пред Катинка Шугар Батай от Унгария с 6:15 и завърши надпреварата на 86 място.

Кристина Миланова записа в групите две победи и три загуби, а в елиминациите отстъпи в първия си двубой пред Каталин Граудинс от Германия с 13:15. Така Миланова завърши на 114 място в крайното класиране.

Белослава Иванова излезе от групите с 2 победи и 4 загуби. В първия кръг на елиминациите тя загуби от Еунхие Йеон от Южна Корея с 4:15 и се класира на122 място в турнира.

София-Александра Медарска, Мариела Георгиева, Мия Лицова, Ралица Гаджева, Виктория Витлиемова и Натали Мишинева не излязоха от групите и завършиха състезанието съответно на 128, 130, 140, 145, 146 и 152 място.

Специален гост в първия ден на турнира за Световната купа беше министърът на младежта и спорта Георги Глушков, който поздрави президента на Българска федерация по фехтовка Величка Христева и Йоана Илиева за спечелената олимпийска квота.

Утре състезанието започва в 10:30 часа, като Олга Храмова излиза за двубоя си срещу Мартина Крицио от Италия в 11:30 часа, а Йоана Илиева се изправя срещу Луиз Клайн от Франция в 12:15 часа.

Всички класирания и резултати от надпреварата можете да видите на https://engarde-service.com/competition/zheleznik/wcsw/ind.