Световна купа сабя жени Йоана Илиева

Йоана Илиева завърши 26-та за СК на сабя в Грузия

Йоана Илиева завърши на 26 място в турнира на сабя жени в Батуми (Грузия), валиден за Световната купа. В надпреварата участваха 179 фехтовачки от 36 държави. България беше представена от Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Белослава Иванова. Най-добре се представи Йоана Илиева, която завърши на 26 позиция, Олга Храмова е 50-та, Емма Нейкова е 108-ма, а Белослава Иванова – 148-ма.

Йоана Илиева излезе от групите с пет победи и една загуба, и влезе в предварителния елиминационен кръг под N18. В първата си среща сабльорката ни победи Киу Уинг Чу от Хонконг с 15:6 и си гарантира място в основната схема на турнира. В първия си двубой от надпреварата за медалите, за място сред най-добрите 32, Илиева победи Еунюе Джеон от Корея с 15:4. В срещата за място в топ 16 сабльорката ни отстъпи пред Деспина Георгиаду от Гърция с 13:15, която е втора в световната ранглиста, и се класира 26-та.

Олга Храмова записа в групите четири победи и две загуби. В първата си среща от предварителния кръг тя победи Джени Ин Сиу Хо от Хонконг с 15:6, а след това отстрани Сиобан Съливан от САЩ с 15:13, като си осигури място сред най-добрите 64 и участие във втория етап от състезанието. В първата си среща от основната схема на турнира, за място сред най-добрите 32, Храмова отстъпи пред Анна Мартон от Унгария с 5:15 и завърши на 50 място.

Емма Нейкова записа в групите три победи и две загуби, в елиминациите отстъпи пред Иуи Сано от Япония с 14:15 и завърши състезанието на 108 място.

Белослава Иванова не излезе от групите след една победа и четири загуби, и завърши турнира на 148 позиция.

Утре състезанието продължава с отборната надпревара. България ще спори за призовите места с 25 тима, като в първата си среща ще се изправи срещу представителките на Узбекистан.

Всички резултати и класирания можете да видите на https://engarde-service.com/tournament/fencinggeo/swi.