Гран При Сеул Йоана Илиева

Йоана Илиева е седма в Гран При на сабя в Сеул

Йоана Илиева се класира на седмо място в изключително силния турнир Гран При на Сеул. В надпреварата на сабя жени участваха 135 фехтовачки, сред които бяха всички от топ 10 в световната ранглиста.

Йоана Илиева се включи директно във втория ден, в боевете на най-добрите 64 в турнира заради осмото си място в ранглистата. В първата си среща тя се изправи срещу Зора Нора Кели от Алжир и влезе сред най-добрите 32 с победа с 15:11. В двубоя за място сред най-добрите 16 сабльорката ни се наложи над Тоскан Тори от Франция с 15:8. В срещата за място сред най-добрите 8 Илиева победи категорично Мартина Кричио от Италия с 15:9. В двубоя за място на полуфиналите българката отстъпи пред N1 в световната ранглиста Сара Балцер от Франция с 10:15 и се нареди на седмо място в крайното класиране.

Олга Храмова, втората представителка на България в състезанието, се класира на 79 място след три победи и три загуби в групите в първия ден на турнира, и загуба във втория кръг на предварителните елиминации от Лариса Айфлер от Германия с 10:15.

Всички класирания и резултати от надпреварата можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/D6F5DAC7EEA2471D8F4D3CAB3F9CE850#today.