Иван Мандов и Йоана Илиева триумфираха за купа „Свечников“ над 20 години

Иван Мандов от Пловдив БГ и Йоана Илиева от Свечников триумфираха в турнира за купа „Свечников“ на сабя мъже и жени над 20 години. Надпреварата се проведе във фехтовален център „Младост“ в София и събра 27 сабльорки и 28 сабльори от България и от Румъния.

При мъжете Иван Мандов записа в групите 5 победи и една загуби. В директните елиминации той победи Симеон Далеков от Свечников с 15:8, а след това отстрани Ивайло Александров от Свечников с 15:8. В двубоя за място във финала Мандов надделя над Стефано Лучети от Варна с 15:13, а във финала победи Тодор Стойчев от Свечников с 15:13. Така сребърния медал отиде у Тодор Стойчев, а бронза си поделиха Стефано Лучети от Варна и Никола Господинов от Младост.

При жените Йоана Илиева излезе от групите с шест победи, а след това елиминира Кристина Миланова от Свечников с 15:13 и Сабина Мартис от Румъния с 15:12. В полуфиналния двубой Илиева надделя над Емма Нейкова от Свечников с 15:9, а във финала беше категорична срещу румънката Михаела Читу и след 15:3 извоюва златния медал. Среброто остана за Читу, а на трето място се класираха Емма Нейкова от Свечников и Мария Матей от Румъния.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/3ED7BCC673A24CAB946D3AF49D581367#today.

Класиране

Купа „Свечников“, купа България I кръг, сабя

Мъже над 20 години

1            Иван Мандов   Пловдив БГ

2            Тодор Стойчев Свечников

3            Стефано Лучети             Варна

3            Никола Господинов      Младост

5            Ивайло Александров   Свечников

6            Димитър Райкин            Свечников

7            Георги Златаров            Свечников

8            Христо Христов              Авитохол

Жени над 20 години

1            Йоана Илиева  Свечников

2            Михаела Читу

3            Мария Матей

3            Емма Нейкова Свечников

5            Олга Храмова  Свечников

6            Сабина Мартин

7            Ана Михайлова             Свечников

8            Калина Атанасова         Свечников