Европейско първенство в Хърватия Емма Нейкова кадетки сабя

Емма Нейкова седма на Европейското първенство на сабя при кадетките

Емма Нейкова се класира седма на Европейското първенство по фехтовка за кадети и младежи в Хърватия. 14-годишната ни състезателка се представи отлично в надпреварата при кадетките на сабя. В групите Емма записа три победи и две загуби. В елиминациите, в срещата за влизане сред най-добрите 32, тя победи категорично Полина Кашина от Латвия с 15:8. След това сабльорката ни спечели и двубоя за място сред първите 16 срещу Саломе Гога от Грузия с 15:13. Последва нова победа – срещу Михела Ланди от Италия с 15:8. В боя за място на полуфиналите Емма се изправи срещу Тамар Гордон от Израел, но отстъпи с 8:15.

Белослава Иванова се класира 17-та на сабя, след като в групите постигна пет победи и само една загуба, а след това отстрани в елиминациите Палина Сидарович от Беларус с 15:6. В боя за влизане сред най-добрите 16 Белослава отстъпи с 14:15 на Константина Кефала от Гърция.

Много добре се представиха и кадетите ни на шпага, като двама от тримата ни участници влязоха сред първите 16 – Васил Ивакимов завърши 15-ти, а Рахим Рашайда – 16-ти.

Васил записа четири победи и две загуби в групите, а в елиминациите отстрани Франсоа Кунсон от Белгия с 15:12, Лука Кражла от Словения с 15:6 и Пьотр Урбан от Полша с 15:14. В срещата за място сред най-добрите осем българинът отстъпи с 13:15 на Алек Брук от Великобритания.

Рахим също влезе в елиминациите с четири победи и две загуби в групите, след което победи Джон Дайсер от Белгия с 15:14, Сома Сомади от Унгария с 15:13 и Дмитри Никулин от Латвия с 15:9. В боя за влизане сред най-добрите 8 Рахим загуби от Тео Брочар от Швейцария със 7:15.