Световно първенство по фехтовка за кадети и младежи в Египет

Емма Нейкова и Ана Михайлова влязоха в топ 16 на Световното по фехтовка в Египет

И във втория ден от Световното  първенство по фехтовка за кадети и младежи в Египет българските състезатели записаха отлични боеве и блестящо представяне под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов. Емма Нейкова завърши десета при кадетките, а Ана Михайлова се класира 14-та. Калина Атанасова зае 25 място от 49 участнички. При кадетите Виктор Филев е 41-ви.

Емма Нейкова, която през миналата пролет завърши седма на Европейското първенство за кадети в Хърватия, зае престижното десето място. В групите тя записа пет победи и една загуба, а първата й среща от елиминациите беше за влизане сред най-добрите 16 срещу Яна Собал от Беларус. Българката спечели двубоя с категоричното 15:7, след което се изправи срещу Теодора Неагу от Румъния. Емма отстъпи със 7:15, и зае десето място в крайното класиране.

Ана Михайлова също се представи отлично, като излезе от групите с три победи и две загуби. В двубой за влизане сред най-добрите 16 тя победи Стан Амалия от Румъния с 15:8. Следващата й среща беше срещу номер 2 в света Юлия Салабай от Русия, като българката загуби с 14:15.

Калина Атанасова излезе от групите с три победи и две загуби. В двубоя за влизане сред най-добрите 16 тя отстъпи на Екатерина Кузовая от Русия и се класира 25-та.

При кадетите Виктор Филев игра много добре, като в групите записа две победи и три загуби. В двубой за влизане сред първите 32 той се изправи срещу Парк Юнсеонг от Южна Корея, загуби с 10:15 и се завърши 41 в крайното класиране.