държавно първенство сабя отборно

Девойките и младежите на Свечников са отборни шампиони на сабя в Държавното първенство

Девойките и младежите на Свечников станаха шампиони в отборната надпревара на сабя в последния ден от Държавното първенство по фехтовка в Приморско.

В турнира при младежите се включиха девет отбора, като до финала достигнаха Свечников-Си Сеньор и Свечников Топчиите. След оспорвана среща титлата грабнаха сабльорите на Свечников-Си Сеньор Валентин Воденов, Валентин Кювлиев, Павел Павлов и Тодор Стойчев с трудна победа с 45:43. Сребърните медали спечелиха Симеон Далеков, Виктор Филев и Димитър Райкин от Свечников Топчиите, а на трето място се класираха фехтовачите на Авитохол Георги Жерков, Камен Жерков и Христо Христов.

При девойките шампионки станаха сабльорките от Лига Свечников Василена Кръстева, Емма Нейкова и Ана Михайлова. В спора за титлата те победиха втория отбор на Свечников (Калина Атанасова, Габриела Захаринова и София-Александра Медарска). На трето място се класира Корсар (Аня Кирова, Даниела Петкова, Кристина Миланова).

Всички класирания и резултати можете да видите на https://www.engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&large=E&page=accueil.php.

Класиране

Сабя

Младежи отборно

1     Свечников-Си Сеньор    Валентин Воденов, Валентин Кювлиев, Павел Павлов, Тодор Стойчев

2     Свечников Топчиите      Симеон Далеков, Виктор Филев, Димитър Райкин

3     Авитохол Георги Жерков, Камен Жерков, Христо Христов

Девойки отборно

1     Лига Свечников     Василена Кръстева, Емма Нейкова, Ана Михайлова

2     Свечников 2   Калина Атанасова, Габриела Захаринова, София-Александра Медарска

3     Корсар    Аня Кирова, Даниела Петкова, Кристина Миланова