световно първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки Пловдив

В Пловдив започна световното първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки

Днес в Пловдив започна световното първенство по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки. Надпреварата се провежда в Пловдивския панаир и ще продължи до 9 април с участието на повече от 1500 фехтовачи от близо сто държави от пет континента.

Първи на пътеките излизат девойки сабя, като заявки за участие са подали 127 сабльорки от 42 държави. България е представена от Ана Михайлова, Емма Нейкова, Белослава Иванова и Калина Атанасова.

В 12 часа започват боевете при младежите на сабя с участието на 168 състезатели от 54 държави. За България ще стартират четирима фехтовачи: Виктор Филев, Христо Христов, Тодор Стойчев и Георги Златаров.

При девойките сабя и четирите ни състезателки имат шансове за медали. През последния сезон те записаха много добри представяния в турнири за Световната купа и имат потенциала да се борят за призовите места. При младежите сабя безспорен лидер на отбора е Тодор Стойчев, който през декември записа първа победа в историята на мъжката ни фехтовка за Световната купа младежи.

Всички класирания и резултати можете да следите на https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/2A65901B9E17425CBA049E3E5C901173#today, а повече информация за състезанието ще откриете на официалния му сайт https://fencingplovdiv.com/.

Организатори на надпреварата са Международната федерация по фехтовка и Българска федерация по фехтовка.