Сабята на Етрополски кадети отборно

Вторият отбор на България завърши седми в „Сабята на Етрополски“

Вторият отбор на България в състав Симеон Далеков, Иван Колев, Станимир Пелов и Радослав Воденов завърши на седмо място в отборната надпревара на международния турнир „Сабята на Етрополски“, валиден за Европейската купа. В състезанието се включиха 43 тима, като шампиони са кадетите на Турция, следвани от втория отбор на САЩ и първия отбор на САЩ. Първият отбор на България (Йоан Ангел Чакъров, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Никола Меицов) е девети, третият ни тим (Константин Атанасов, Кристиян Бойков, Тервел Касабов и Тодор Стефанов) е 30-ти, а четвъртият отбор на България (Даниел Александров, Виктор Китенов, Никола Миланов и Димитър Тончев) е 32-ри.

Далеков, Колев, Пелов и Воденов стартираха турнира от втория кръг на елиминациите с победа над втория тим на Гърция с 45:37 и си осигуриха място сред най-добрите 16. В следващата среща, за място в топ 8, сабльорите ни се наложиха над Румъния с 45:35. В двубоя за място на полуфиналите българите отстъпиха пред втория отбор на САЩ с 39:45. В срещите за разпределение на местата от 5 до 8 българите загубиха от Германия с 33:45, записаха победа над първия отбор на Испания и завършиха състезанието на седмо място.

В индивидуалната надпревара на кадетките участваха 208 състезателки, а шампионка стана Виктория Короченко от Украйна. Сребърния медал спечели Джули Ксиао от Канада, а бронзовите медали си поделиха Шарман Андре от САЩ и Дениз Дуван от Турция. В турнира се включиха и 26 българки, като най-добре се представи Натали Мишинева, завършила 30-та. Сред най-добрите 64 влязоха още две наши фехтовачки: Ралица Гаджева е 37-ма, а Виктория Витлиемова е 50-та.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://engarde-service.com/tournament/zheleznik/etropolskisabre2023.