Връчване на купа „Млади Мускетари“- Отборно Училищно Първенство по Фехтовка

IMG_8265 (1)На 06.01.2014 бе връчена купата „Млади мускетари“ (Отборно училищно първенство по фехтовка) на директора на училище св.св. „Кирил и Методий“ гр. Бургас – Милена Гиргицова. Отбора на училището в състав Мария Симеонова, Вяра Симеонова, Георги Иванов, Георги Златаров, завоюва купата в оспорвана битка с десет училища в района на град Бургас. Купата бе връчена лично от Запрян Ванчев – директор на Фехтовална академия „Васил Етрополски“.

Първенството се организира с цел да се определи отборен училищен шампион по фехтовка за 2013 година, на който се връчва преходната купа. Участват отборите на десет училища от пет града: Бургас, Поморие, Несебър, Св. Влас и Стара Загора. Боевете се провеждат с оръжието сабя. Състезанието протича в два етапа. В първият етап се  играе всеки срещу всеки отбор в три кръга. Вторият финален етап се провежда на принципа на директната елиминация.

Купата която се връчва на отбора шампион е преходна. Всяка година тя ще краси витрината на училището победител. Уникална и единствена по рода си, специално изработена за турнира от Диан Зайков. Всяка година името на отбора шампион ще бъде гравирано на самата купа. Целта е да се създаде една постоянна традиция в спорта фехтовка, като се бележи имената на отборите допринесли за славата на своето училище.

Състезанието се проведе със съдействието на Община Бургас, Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и фехтовален клуб „Корсар“.

Искрено благодарим на хората които вложиха от сърцето си енергията необходима за организирането и допринасянето на емоции за всички деца и родители: Гергана Славова – треньор; Радостин Станчев – треньор; Веселин Добрев – треньор; Кирил Захаринов – треньор; Диан Зайков – треньор и регионален директор ФАЕ;

Благодарности на всички състезатели и техните родители.

www.facebook.com/fencing.Burgas.Korsair