сателитен турнир Световна купа сабя жени

България със злато и сребро от сателитния турнир СК на сабя жени

Олга Храмова извоюва златен, а Йоана Илиева сребърен медал на сателитния турнир Световна купа сабя жени, който се проведе днес в София. Двете най-добри български фехтовачки спечелиха отличията си в конкуренцията на още 29 състезателки от 11 държави.

Олга Храмова показа отлична форма в началото на сезона. Тя излезе от групите с пет победи от пет мача. В срещата за влизане сред осемте най-добри сабльорката ни победи Ана Михайлова с 15:4, в следващия двубой надделя над Дамла Демиркол от Турция с 15:5, а в полуфинала отстрани Бенедета Фузети от Италия с 15:10. Във финала Храмова се изправи срещу Йоана Илиева и спечели победата и турнира с 15:10.

Йоана Илиева също игра отлично, записа осем поредни победи и стигна до сребърния медал след 10:15 срещу Олга Храмова.

Емма Нейкова завърши пета, а Теодора Вутова е шеста. В топ 16 на надпреварата влязоха още четири българки – Калина Атанасова (11-та), Мариела Георгиева (12-та), Белослава Иванова (13-та) и Ана Михайлова (14-та).

Всички класирания и резултати можете да видите на https://engarde-service.com/index.php?lang=en&Organisme=zheleznik&Event=satellite2022&Compe=sabrewomen.