отборна надпревара сабя мъже

България пета на сабя мъже в клубния шампионат по фехтовка в Италия

Българските сабльори се класираха на пето място в клубния шампионат по фехтовка, който се провежда в Каляри (Италия). В надпреварата участваха 12 отбора от 10 държави, а България беше представена от Димитър Райкин, Тодор Стойчев, Виктор Филев и Ивайло Александров.

В групите фехтовачите ни победиха отборите от Испания и Нидерландия, отстъпиха пред втория тим на Италия и влязоха в директните елиминации под N5. В първата си среща, за място сред най-добрите 8, сабльорите ни победиха Шермцентрум Амстердам (Нидерландия) с 45:31. В следващия двубой Райкин, Стойчев, Филев и Александров отстъпиха пред Франс Кламар (Франция) с 31:45 и завършиха на пето място.

Утре надпреварата продължава с боевете на сабя жени и шпага мъже. В българския отбор на сабя са Олга Храмова, Йоана Илиева, Белослава Иванова и Емма Нейкова, а на шпага – Йордан Гълъбов, Рахим Рашайда, Светлозар Искров и Александър Костадинов.

Всички класирания и резултати можете да видите на https://engarde-service.com/tournament/federscherma/cagliari2023?fbclid=IwAR0na4VHhogYkRxhyju_f8d5qkMWWSAeYu77ehST2M0hrBLW7mQYBElVbRQ.