Българин е победител в първия международен турнир по фехтовка за „Купата на кмета на град Бургас”

[monoslideshow id=47]

Иван Мандов /спечелил стипендия „Васил Етрополски” за млади фехтовални таланти /грабна титлата и купата на кмета на Бургас в индивидуалната надпревара на сабя на силния международен турнир по фехтовка в Бургас , който се проведе на 23 и 24 юни в зала „Бойчо Брънзов”.
Турнирът събрал над сто участници на сабя и рапира до 15 години предложи много емоции и зарадва с прекрасна организация и силни изяви на българите. Освен пловдивския талант Мандов, който за пореден път демонстрира високата си класа, силна игра показа и друга носителка на стипендия „В.Етрополски” – Вероника Цветанова, която завоюва  сребърно отличие при момичетата  до 15 години.
Победите на българите продължиха и в отборните състезания – при момчетата на сабя след победи над силните румънски и руски отбори до финала стигнаха два български състава. Златото и купата спечелиха Иван Мандов, Павел Ангелов, Георги Георгиев и Стилиян Гаджев, а сребърните медали са за Стефан Булдеев, Стефан Стефанов, Радослав Христов и Атанас Кънев.
Шампионки и носителки на купата на кмета на Бургас са и българските сабльорки/Вероника Цветанова,Петя Стоева,Изабела Тодорова и Дарина Влаева/ победили на финала  силния румънски тим. Не можем да не  отбележим и сребърното отличие на рапира на друг възпитаник на Пловдивската школа и също носител на стипендия „Етрополски”за тази година – Виктор Куманов.
Имаше много радост и за възпитаниците на най-младия фехтовален център, този в Бургас. Фехтовачите на клуб „Корсар” могат да се гордеят с двата златни медала на Цветелина Костадинова и Стилиян Гаджев – участници в отборите шампиони при момичетата и момчетата на сабя.
Ето и всички българи финалисти :
Рапира:
Емануил Бакалов – пети
Иван Славчев – седми
Паола Пенчева – осма 

Сабя момичета :
Петя Стоева – трета
Изабела Тодорова – шеста
Дарина Влаева – седма

Сабя момчета :
Павел Ангелов – трети
Георги Георгиев – пети
Стефан Булдеев – шести
Стефан Стефанов – седми
Радослав Христов – осми