Коледно тържество Фехтовална академия Васил Етрополски

Академия „Етрополски“ изпрати 2022 с Коледно тържество за най-малките и най-успешните си състезатели

Фехтовална академия „Васил Етрополски“ събра най-добрите и най-младите състезатели по фехтовка на традиционното си Коледно тържество. На празника в залата на академията в София присъстваха и много родители, треньори, приятели на сабята и членове на Съвета на Академията. Най-малките сабльори отново бяха в центъра на вниманието и показаха уменията си на пътеките, натрупани през последните месеци. Директорът на академията Запрян Ванчев изпита момчетата и момичетата за първо и второ ниво във фехтовката. Всички състезатели се справиха отлично и демонстрираха самообладание и смелост, наблюдавани от опитните сабльори, от треньори и родители. В официалното връчване на дипломите и значките на ФА „Васили Етрополски“ се включиха членовете на Съвета на Академията Офелия Кънева, Спартак Керемидчиев, Антоанета Боева и Янко Кръндаров, аплодирани от националния наставник Ивайло Воденов и от треньорите Кирил Захаринов, Людмил Пелов, Георги Миланов, Димитър Райкин и Валентин Воденов.

И през тази година традицията беше спазена и най-успешните състезатели на фехтовална академия „Васил Етрополски“ получиха плакети за изявите си на международната сцена. Изборът отново не беше лесен заради забележителните победи на сабльорите на академията. Този път журито отличи 11 състезатели: Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова, Калина Атанасова, Ана Михайлова, Тодор Стойчев, Димитър Райкин, Георги Златаров, Виктор Филев, Станимир Пелов и Симеон Далеков. Те спечелиха призови места на най-големите турнири за жени, за кадети и младежи, и са част от обещаващото бъдеще на българската фехтовка.

Като най-добри треньори след гласуване, проведено сред всички треньори на Фехтовална академия „Васил Етрополски“, бяха отличени Георги Миланов и Людмил Пелов.

Всички участници в празника размениха пожелания за успешна 2023 година, за много медали и за неизброими победи на пътеките. В края на тържеството състезатели и треньори позираха за задължителната обща снимка, намериха коледните си подаръци под елхата и приключиха празника край коледната трапеза, подготвена от родителите.