Ръководство на фехтовална академия Васил Етрополски


vetropolski_150x200Президент – Васил Етрополски
Роден на 18 март 1959 година в София.
През 1972 година започва да се занимава с фехтовка в Националната школа по фехтовка към стадион Васил Левски, с треньор Никола Свечников. По-късно преминава в школата на ОСК Славия и остава там до края на спортната си кариера. През 1987 година преминава под треньорското ръководство на Христо Христов.
През 1979 година става част от националния отбор на България.
вече като част от него година по-късно – 1980 г. на Олимпиадата в Москва се класира четвърти.
Световен шампион по сабя за 1983 г, трикратен носител на Световната купа – през 1983, 1985 и 1986 г.
Бронзов медалист от Световните шампионати през 1985 и 1986 г.

Ръководството на ФА „Етрополски“ се осъществява еднолично от змс ЗВВ (Запрян Ванчев Ванчев), запрян на тази длъжност лично от Васил Етрополски. По празниците, с представителна цел заседава Управителен Академичен Съвет, а ежепетъчно се изцеждат по няколко безценни живителни фискални капки от всеки член на Съвета на спонсорите.

s_img_0191Директор – Запрян Ванчев Ванчев.
Роден на 27.07.1959 год. в град Хасково.
Завършва средно образование в град Пловдив в гимназия ”Д.Благоев”.
Магистър по икономика във ВИИ ”Карл Маркс” (УНСС).
От 1990 год.е съдружник и управител на фирма ”Ланс”.
С фехтовка се занимава от 1970 год. Първи треньор – В.Попов.
Работил при Никола Свечников, Траян Димитров, К.Джелепов, В.Етрополски.
Първи клуб – „Тракия” Пловдив, състезавал се за „Славия” и ”Академик”-София.
Състезател от националния и олимпийски отбор сабя от 1978 до 1986 год. Многократен студентски и републикански шампион. Балкански шампион за младежи и мъже. Трети на турнира за купата на Европейските шампиони- 1983 год. с отбора на „Славия”, четвърто място на Световните студентски игри в Букурещ-1981 год., шесто място на Световните студентски игри Едмънтън – 1983 год. От 1986 год. до 1988 год. работи в детска школа по фехтовка, заедно с Христо Христов, Васил и Христо Етрополски.
Един от основателите на „Фехтовална академия Васил Етрополски” и неин директор от 2009 год.

gk_5_oСпортен директор и старши треньор – Ивайло Воденов
Роден на 09.01.1976г. в град София.
Първи треньори: Васил и Христо Етрополски, Запрян Ванчев.
Треньор: Жеко Маринов в спортен клуб Славия.
Образование: Национална Спортна Академия „Васил Левски”, треньор по фехтовка и учител по физическо възпитание и спорт.
Сертифициран от Българска федерация по фехтовка за съдия на сабя, рапира и шпага.
Притежава треньорска диплома от Международната Федерация по Фехтовка.
Започва да се занимава с фехтовка в ОСК Славия през 1986.
Многократен медалист от Държавни първенства , Купи България и други турнири.
Като треньор има много състезатели медалисти и шампиони на България, също така и редица призови класирания на състезания от Европейската купа за кадети, Световни купи на младежи и девойки, Световни купи на мъже, Световни и Балкански първенства.Старши треньор на Академията от създаването й през 2009 г., както и един от основателите й.
Спортен директор на Академията от юли 2010 г.

Изпълнително бюро

Членове:
1. Запрян Ванчев
2. Ивайло Воденов
3. Атанас Арнаудов
4. Валентин Коларски
5. Павел Иванов
 

Съвет на академията

Членове на академията

Снимка на Витан Андреев
Витан Василев Андреев,
роден на 29-08.1966 година.
Завършва ВИ“Г.Димитров“ – София, като магистър по право.
Започва работа в МВР до 1993 г., а след това и до момента в САК като адвокат.

 

.

img_1785

Георги Стоянов Миланов е роден на 22.04.1974год. в гр.Бургас. Средното си образование е завършил в Техникум по строителство „Кольо Фичето” в град Бургас, специалност „Строителство и архитектура “ . Завършва Международно висше бизнес училище , специалност „Бизнес администрация „. От 1994 год. до сега развива частен бизнес в сферата на строителството.Занимавал се е със спорт от детска възраст,тренирал е бокс и боини изкуства. Продължава да спортува активно.

.

Снимка на Емил Иванов

Емил Иванов Иванов, роден на 26.07.1956г в  гр.Сливен. Завършва висше-икономическо образование в УНСС / бивш ВИИ К.Маркс /, специалност Икономика на  промишлеността.

Акценти в  професионалната  кариера:

– от 1984  до 1989г.      Институт по техническа кибернетика и роботика  към БАН, София;
– от 1990 до 1993г        Балканбанк АД – ръководител управление „Кредитиране“
– от 1993 до 1994         Финасова къща София  –  член на Съвета на директорите
– от 1994 до 2006 г       ЮНИОНБАНК АД, София –  член на Съвета на  директорите и изпълнителен директор
– от 2007 до момента    Юнион Груп АД, София –  член на Съвета на директорите.

.

emil_georgievЕмил Георгиев завършва средното си образование в езиковата гимназия в град Русе, а след това завършва и философския факултет в СУ „Св.Климент Охридски”. Работи в СУ „Св.Климент Охридски”, в Техническия университет, STYLAND (България) ООД, Алианц България Холдинг, ГЕРМАНОС Телеком България АД а понастоящем е директор Човешки ресурси в Българска Пощенска банка.

.

Е.КонстантиновПроф. д-р Емил Константинов е професор по международно право и международни отношения. Автор е на много научни трудове, издадени в България и в чужбина. Заемал е и изпълнява редица национални и международни длъжности като директор, председател на научния съвет и ръководител на секция „Международноправни науки”на  Института за правни науки при БАН, член на Европейската комисия за правата на човека на Съвета на Европа в Страсбург, член на Управителния съвет на Агенция за основните права на Европейския съюз във Виена, член на Изпълнителния съвет на Асоциацията по международно право в Лондон, член на Международния институт по космическо право в Париж, председател и зам.-председател на Българската асоциация по международно право, председател е на фондация „Център за мирни изследвания и политика за сигурност”, на Българската комисия на юристите и на Българската секция на Римския клуб. Лекционната му и изследователска дейност обхваща Софийския университет, УНСС, Пловдивския университет,  Варненския свободен университет и много чуждестранни университети. Член и заместник председател е на две специализирани научни съвети към ВАК, подготвил много български и чуждестранни докторанти по международно право и международни отношения. Член е на редколегии и ръководства на чуждестранни научни институти.

Със спорт се занимава от детска възраст. Тренирал е плуване, лека атлетика, тенис и ски. Продължава да спортува редовно.

photoЕмил Методиев Янков, роден на 11 Септември 1980г. в София. Завършва Софийската математическа гимназия, а след това магистърски степени в Технически Университет – София, Медицински Университет – София и Университета в Шефилд – Великобритания.В периода 1999-2003 е сервизен инженер във фирма дистрибутор на медицинска апаратура. През 2003 година разкрива първата си компания, с която развива верига СПА центрове, консултантски услуги и производство на продукти. В периода 2007-2008г. е бил преподавател по икономика в Технически Университет – София.В момента разработва и работи за различни проекти в областта на социалните услуги и медицината, сред които са: Резиденция за възрастни „Сердика“, Болница „Сердика“, Център за пренатална диагностика „Алфамед“.

Йордан Динев е роден на 25.06.1968 г.

Завършва средното си образование в Строителният техникум „Кольо Фичето” в град Бургас,

През 2003 г. завършва Макроикономика, Информатика, Икономически теории и Бизнес комуникации в Бургаски Свободен Университет,  а през 2008-2009 г. става  Доктор по философия в областа на икономиката в Междурегионална академия управление на персонал – Киев, Украйна.

От 1989 до момента е собственик на «Диневи Груп» АД,  занимава се със строително-инвестиционна дейност у нас и в чужбина.

Член на Съвета на ФА Васил Етрополски от август 2011 г.

IMG_5904Мариела Дамянова Павлова е родена на 24 юли 1968 година.
През  1993 година завършва СУ «Св. Климент Охридски», Юридически факултет Търговско, наказателно, гражданско, банково и застрахователно право, а след това придобива и магистърска степен по икономика и управление и публична администрация в УНСС.
Работи за редица български компании, част от които са Техноимпекс АД, Рила спорт АД – София, Държавна  агенция по туризъм, Министерство на транспорта – летище Бургас, Асоциация за малки и средни предприятия, БОК, Синит АД, О’Кей такси АД, Севън старс АД, Водно стопанство АД, Водстрой АД, Инфоринвест” АД, Балканбанк АД, Първа частна банка АД, Делта сток АД.
Понастоящем е правно-икономически съветник в Държавна консолидационна компания – МИЕТ и АКВАИНЖИНЕРИНГ ЕООД / Л / – МИЕТ.
Член на съвета на Академия Етрополски от 2011 година.

Марин Василев Найденов е роден на 08.04.1957г. Завършва Английската езикова гимназия – гр. Пловдив  през 1976г.
И след това – Висше архитектурно образование – степен  магистър, с диплом от ВИАС от 1983г.
Има и специализация  за реконструкция и реставрация на исторически сгради – в бюро „Конрад Фишер”, Хохщад на Майн – Германия.
ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
1. Проектант в Национален институт за паметници на културата  (НИПК) , за периода 1983г. – 1987г.
2. Проектант в централно бюро за дизайн в архитектурата към творческия фонд на САБ , за периода 1987г. 1990г.
3. Проектант в архитектурно бюро “Конрад Фишер” – Хохщад на Майн – Германия , за периода 1991г. – 1992г.
4. Главен проектант и Управител в проектантска фирма “Еко Дом” ООД – гр. София,   за времето 1993г. – 2000г.
5. Главен проектант и Управител в архитектурно бюро“Е Дом” ООД – гр. София,   за времето 2000г.  – продължава

Николай Николов е роден на 25.05.1976 г. в гр.Шумен
Образование:  Национална Спортна Академия „Васил Левски”, специалност: треньорски профил – фехтовка. След това защитава магистърска степен в ШУ „ Еп.Константин Преславски”, специалност:Регулиране и контрол в системата на социалните дейности. Занимава се с фехтовка от 1990 г.
Треньор: Лазар Христов -ФК Шумен
Републикански шампион и носител на купа РБ и други турнири- индивидуално и отборно със  ФК  Шумен
Учредител и треньор на спортен клуб „ Волов” -Шумен
Понастоящем се занимава с лозарство и винарство.
Съдружник във „Винарска изба Осмар”  ООД

Снимка на Никола (Коко) СтойновНикола Стойнов е роден на 24 май 1969 г. в София. Завършил НСА. Работил е като спортен журналист в различни печатни издания, както и в сутрешния блок на Нова ТВ. От есента на 2010 г. е ководещ на предаването „Преди кръга“ по Нова Спорт. Има собствено шоу по онлайн радиото „Тангра Мега Рок“, което води заедно с Васил Върбанов.

 pivanov150x200Павел Иванов е роден на 15 февруари 1978 в Благоевград. Завършил е с отличие Езиковата гимназия в града, а след това Американския университет в България със специалности „Бизнес адмнинистрация” и „История”.  От 2000 до 2003 година работи в Александра Видео, а от есента на същата година започва да се занимава с частен бизнес, като основава фирмата ЕОН Ентъртейнмънт, която днес е един от най-големите вносители на маркови детски играчки и игри в България. Открива фехтовката през 2004 година и тя постепенно се превръща за него както в хоби, така и в кауза, на която се посвещава с удоволствие и желание.

20150508_105543Пламен Константинов е роден на 21 януари 1966 година в София. Завършва висше икономическо образование през 1992 година в УНСС, специалност анализ на икономическата информация и финансов контрол. Работи в сферата на международния транспорт и спедиция от 1990г. Утвърден консултант и специалист по комбиниран превоз на стоки в голямотонажни контейнери в „международно съобщение“. Участник в мултинационални научни екипи за икономически проучвания и анализ в областта на международния транспорт и търговия към  ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI, GREECE и GLOBAL ECONOMIC FORECASTING INSTITUTE, ZURICH, SWITZERLAND.

Собственик и Управител на Делта Транспорт ЕООД от 1996 г. и на Делта Шипинг ЕООД от 1999 година.

c_mg_0155

Спартак Керемидчиев. Роден на 11 януари 1961 г. в гр. Ямбол. Завършва ВИИ К. Маркс (сега УНСС) през 1986 г., специалност Икономика и управление на промишлеността. От 1987 г. е научен сътрудник в Икономически институт на БАН, а от 2005 г. доцент.  Занимава се с проблеми на приватизацията, корпоративното управление и преструктуриране на предприятия и сектори на икономиката.
През 1990 г. с колеги от Института основава Клуб „Икономика 2000”, който е един от водещите мозъчни центрове в страната. Има богат изследователски, консултантски и мениджърски опит от участия в национални и международни проекти на ЕК, Световна банка, ААМР, програми ФАР и ИСПА, българското правителство.
Един от най-активните членове на Съвета на Академията от основаването й. Член на  Управителния Съвет  на Българска Федерация по Фехтовка. 

Тодор Трифонов Александров, роден на 20.05.1961г в с.Обнова, окр.Плевенски. Завършва висше-икономическо образование в УНСС / бившия ВИИ К.Маркс /, специалност – Организация на труда, производството и управлението в транспорта.
Акценти в  професионалната кариера:
– от 1986 до 1992 г. в МЗ Балкан, Ловеч;
– от 1992 до 1996 г  в ПЧБ, Ловеч;
– от 1996 до 2007 г в ЮНИОНБАНК АД, София – Експерт“ Кредитиране“, директор на клон“Централен“;
– от 2007 до момента – Юнион Груп АД, София – финансов директор, изпълнителен директор.
Член на Съвета на Фехтовална академия Етрополски от нейното създаване.

Hristo MitrovskiХристо Кузманов Митровски е роден на 23.12.1968г. в  град Пловдив. Завършва гимназия „Лиляна Димитрова“, град Пловдив през 1986. След това следва в СУ Климент Охридски, и завършва специалност „Право”. Понастоящем е управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Митровски и съдружници“.

.

dsc00596

Юлиан Емилов Софрониев е роден на 10 Октомври 1975г.
През 1993 г. завършва средно специално образование 56 СОУ
От 2002 г. до 2004 г.  е управител аг. София 2 на ЗАД “Армеец”,
От 2004 г. до 2007 г. – Директор Дирекция “Автомобилно застраховане” ЗАД “Армеец” АД,
От 2007 г. до момента  – управител “Мега Билд Груп” ЕООД,
От 2008 г. до момента – управител “Бранд Афинити Мениджмънт Сървисис” ЕООД,
От м. 07.2009 г. до момента – управител Охранителна дейност “Бранд Секюрити енд Протекшън” ЕООД. 

Янко Илиев Кръндаров е роден на 06.11.1970 в град Сандански.
Завършва Университета за Национално и Световно Стопанство София, както и ХимикоТехнологическият Университет София с магистърски степени.

Заема ръководни постове в Юниливър в продължение на 11 години в бзинеса на компанията в Холандия, Унгария, Румъния и България с последна позиция Управляващ Директор храни за Балканите. Има 5 годишен опит в трансформация на рискови/губещи предриятия собсвеност на инвестиционни фондове като  „Софстрой“ груп – сектор строитество и производство и Дарко АД – сектор храни (сладолед).

Понастоящем е Генерален Директор на Интерснак България – германска компания водеща в сектора храни в България и Европа (чипс и снаксове) със собсвени марките като Chio и Chipi.